Winterdip?! Zoek inspiratie en motivatie

Donkere dagen, koude wind en regen. De motivatie om door te trainen wordt dan zwaar op de proef gesteld. Hoog tijd om motivatie en vooral inspiratie op te doen, online is vaak het een en ander te vinden en daarnaast raad ik het zeker aan om demonstraties bij te wonen of mee te doen aan diverse clinics. Hier mijn drie grootste bronnen van inspiratie met de nadruk op het werk aan de lange teugel.

Mijn eerste stapjes achter een pony waren achter Beauty. Het ontstond uit de combinatie van te groot zijn om erop te zitten, maar wel dressuurmatig willen laten lopen en droog mennen. Beauty deed onwijs der best en leerde mij veel. Zij wekte mijn interesse en ik ging opzoek naar meer informatie en inspiratie. Hierdoor bemachtigde ik een DVD van Piet Bakker en later heb ik een lesdag van hem bijgewoond. Ik kreeg zelf geen les, maar heb de hele dag vol genot gekeken. Het enthousiasme en de passie spat van die man af. In de DVD legt hij veel oefeningen kort uit, waardoor je weer nieuwe inzichten en inspiratie op doet. Dit maakt de DVD zeker een aanrader.

De volgende paardenman die tot op de dag van vandaag een grote bron van inspiratie voor mij is, heet John Erb. Hij heeft veel invloed gehad op mijn manier van paarden trainen en heeft mij opgeleid om te werken met de dubbel longe. De lessen die ik van hem krijg zijn meestal aan de dubbel longe, maar zijn goed te vertalen naar het lange teugelen. Zijn vindingrijkheid en nuchtere gedachtegang hebben mij geleerd om zelf na te denken, te voelen en te luisteren naar het paard. Hierdoor creëer je een eigen stijl geïnspireerd door verschillende (grote) namen.

  

Als laatste een man die steeds meer bekend wordt in de paardenwereld en terecht, Bastiaan de Recht. Zelf zag ik hem in actie tijdens horse event 2015, waarbij hij een ware kür op muziek gaf aan de lange teugel! Mijn aandacht was meteen gewekt en een bron vol nieuwe inspiratie borrelde op. Online vond ik een reeks instructie filmpjes van Bastiaan i.s.m. Bit magazine, zie de link hieronder.

Videoblog: Lange teugel, deel 1

Ondanks dat hij helemaal terug naar de basis gaat, gaf dit meteen weer wat puntjes om aan te werken. Er is niets mis met Back-to-basics, sterker nog dat mag best eens vaker. Als ik samen met Carlo verder ben in de training zou ik dol graag een les van hem volgen. Ik begrijp dat het fijn is om een vaste instructeur te hebben, maar zelf vind ik het juist leuk om van verschillende mensen les te krijgen. Uiteraard moeten zij wel enigszins op een lijn zitten, maar verschillende mensen brengen verschillende inzichten en zet je tot nadenken; kortom je eigen stijl creëren!

De drie genoemde mannen hebben mij een hoop nieuwe inzichten, stof tot nadenken en vooral motivatie geschonken. De enige ontbreekt aan dit lijstje is Carlo zelf; luisteren, kijken en vooral voelen zijn de sleutel naar succes en zijn enthousiasme maken mij verlangen naar steeds meer. Samen werken en nadenken over nieuwe oefeningen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.