ponyvakantie: VDB Stables

De facebook volgers was het waarschijnlijk niet ontgaan, Carlo en ik hebben een weekje getraind bij VDB Stables. Dit deden wij niet alleen, maar werden vergezelt door Lotte en Boefje. Lotte en ik hebben de zelfde studie gedaan en Boefje heeft tijdens onze studie samen met Carlo gestaan. De keuze voor VDB Stables was geen toeval. Drie jaar geleden waren wij op excursie bij VDB Stables en waren zo onder de indruk van het enthousiasme en nuchtere uitleg dat wij zeiden ooit gaan wij hier trainen met onze pony’s. Eindelijk na drie jaar was het zover! Ik ben zeker niet teleurgesteld, het enthousiasme was zeker niet minder geworden en deze week bood meer dan ik verwacht had. Het was super leerzaam en natuurlijk hebben wij vooral plezier gemaakt. Vandaag wil ik een kort overzicht geven van de inspirerende week, de komende tijd komt de diepere leerstof uitgebreid aanbod bij aparte blogs.

Deze vakantie was niet mogelijk zonder mijn vader die ons gebracht heeft. Carlo liep na enige twijfel braaf de trailer op. Helaas wilde meneer net zo graag weg als ik aan het einde van de week (niet dus), binnenkort kijken of wij een sessie trailer laden kunnen oefenen.

   

Na de hereniging met Boefje en wat rust in zijn mega stal en op de wei, was het tijd voor onze eerste les. Deze begon met dressuur in de bak. Hierbij lag voor ons de focus op de juiste buiging door het hele lichaam. Daarna was het tijd om voor het eerst het pionnen parcours te verkennen. De dag erna was het tijd om de achtertuin te verkennen, een eindeloos groot bos! Het was puur genieten, behalve Carlo’s gebrek aan geduld voor rustig stappen. Het bos smaakt naar meer, maar wij kwamen eigenlijk om te trainen.

   

De volgende middag was het tijd voor een nieuw les, dressuur tussen de marathon hindernis. Dit deden wij mede omdat de dressuur bak toch wat aan de zware kant was. De hindernis zorgde bij Carlo voor lekker veel focus en vloeiend sturen was ons hoofddoel. Deze les zorgde voor een sterkere fundering waar wij nog lange tijd op kunnen bouwen. De les erop was vooral gericht op het verbeteren van deze fundering.

Inmiddels zitten wij halverwege, tijd om de stof te laten bezinken en een rustdag voor de pony’s. Echter was het bos zo heerlijk, dat wij besloten een lekkere wandeling met de pony’s te maken. Het geduld werd van beide kanten op de proef gesteld, maar wat een gaaf gebied.

   

Het einde van de week komt inzicht en het dressuur proefje oefenen voor de shetlandermenritten-wedstijd is geen overbodige luxe. Een les op de letters rijden kon ik zeker gebruiken! De week werd afgesloten met een wedstrijd door het nieuw pionnen parcours. Het werd een spannende ontknoping, maar de snelste tijd van die ochtend schreef Carlo op zijn naam! Echter moet ik wel bekennen dat onze HCA veruit de smalste wagen is waar wij lekker gebruik van hebben gemaakt.

 

Ik heb echt genoten en ben weer een stuk wijzer. Carlo heeft meer dan zijn best gedaan. Dit was zeker niet ons laatste bezoekje aan VDB Stables en kan het iedereen aanraden. Berry en Claudia van den Bosch onwijs bedankt!+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.