Nieuw jaar nieuwe kansen

2016 was voor Carlo en mij een bewogen jaar; hij is flink afgevallen en ik studeerde af, verder stond het trainen grotendeels op een laag pitje. Een echt hoogte punt hadden wij vorig jaar; de lange teugel les van Anneloes Borneman. Zij gaf veel nieuwe aanknooppunten voor onze trainingen. Nu 2017 is aangebroken biedt dat de kans om niet alleen terug te blikken, maar vooral vooruit kijken. Wat wil ik dit jaar bereiken samen met Carlo?

Drie seconden later klinkt het in mijn hoofd als volgt; ik wil graag het mennen op pakken, oh misschien wel een 4-daagse rijden of een wedstrijdje, kan ik lekker met hartslagmeter gaan trainen, wel eerst een betere meter aanschaffen dan die ik nu heb en dan meteen een ander horloge. Hmm natuurlijk wil ons werk aan de lange teugel ook verbeteren, de zijgangen in draf, galopperen, verzamelen in draf. Horse Agility moet ik dit jaar ook niet vergeten, wat meer in verdiepen dan kunnen wij eindelijk dat ook fatsoenlijk vorm geven.. en zo gaat het nog even door, ik bedoel ik heb het nog niet eens over de dubbel longe trainingen gehad of mijn ambities om te gaan hardlopen.

De ernst van het schrijven van de blog wordt mij langzaam steeds duidelijker. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen, maar alles aanzienlijk verbeteren, een normaal (werk) leven leiden en een gemotiveerde pony houden is een ander verhaal. Tijd om voor komend jaar enkele realistische doelen vast te stellen, met de nadruk op max 2 disciplines met max 2 subdoelen.

Lange teugelen

  • De zijgangen: schouderbinnenwaarts, wijken, travers, appuyeren; in draf uit kunnen voeren.
  • Verzameld draven; een beginnende passage/piaffe

ter illustratie een impressie filmpje van de les van Anneloes,
hierbij staat ook de galop, alleen komend jaar wil ik die ontwikkelen met dubbel longe en mennen en even laten voor wat het is met lange teugelen:

Mennen

  • Kilometers maken
  • Een ruste galop beheersen voor de wagen en soepel bochten kunnen maken i.p.v. plankje Carlo

Van het mennen heb ik geen goed filmpje, maar een leuke actie foto:

Gelijk weer zin om te mennen, hij wordt altijd zo fanatiek met vaardigheid!

Daarnaast kan ik het niet laten om een extra doel te zetten, met name voor mijzelf wil ik 5 km achter elkaar kunnen hardlopen. Aangezien Carlo ook aan zijn conditie moet werken doen wij ong. 2 keer in de week samen hardlopen. (zelf loop ik in totaal 3 keer in de week.) Vandaar ook een gezamenlijk doel om lekker samen 5 km ongestoord te kunnen draven.

1 thought on “Nieuw jaar nieuwe kansen

  1. Leuk dat je ook zo serieus bezig bent met doelen stellen! Ik doe dat zelf ook: elk jaar in november blik ik terug en in december maak ik mijn plannen voor het volgend jaar. Twaalf maand doelen die een logische opbouw hebben voor een groter doel. Ik blijf je blog volgen en ik kijk ernaar uit dat je je doelen haalt.

    Ik vind de naam van je blog zo ontzettend leuk gevonden!

    PS als je hulp nodig hebt met het plannen en behalen van je doelen, neem een kijkje op mijn website. Ik geef een online cursus (paarden) doelen stellen, doelen halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.